Κακοκαιρία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου λίγο μετά τον απεγκλωβισμό του στο Μενίδι - Ώρες αγωνίας για πυροσβέστη

22 Οκτωβρίου, 2015

- Ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί με την μητέρα του στο αυτοκίνητό τους στο Μενίδι
- Τους απεγκλώβισαν κάτοικοι της περιοχής με απίστευτη αυτοθυσία
- Πυροσβέστης εγκλωβίστηκε στις λάσπες και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν οι συνάδελφοί του!
- Ανεμοστρόβιλος στα βόρεια προάστια - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές - Αδιάβατες πολλές υπόγειες γέφυρες!
- Κατέρρευσε τριώροφο σπίτι στο Καματερό από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
- Πάνω από 500 επεμβάσεις της πυροσβεστικής από Ελευσίνα ως Μενίδι
- Δεν προλάβαιναν να βγάζουν επιβάτες από τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα πυροσβέστες και αστυνομικοί
- Ηλικιωμένη γυναίκα παρασύρθηκε από τα νερά στην Πετρούπολη
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δυστυχώς έγινε αυτό που όλοι απεύχονταν. Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική άφησε πίσω του εκτός από καταστροφές και έναν νεκρό. Την ώρα που η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη και η οδός Αριστοτέλους στο Μενίδι είχε μετατραπεί σε χείμμαρο με το νερό να "καταπίνει" ότι έβρισκε στο διάβα του δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. 
Φωτογραφία αναγνώστη από την Αγίου ΝικολάουΦωτογραφία αναγνώστη από την Αγίου Νικολάου
Σε ένα από αυτά ήταν ένας 50χρονος άνδρας και η μητέρα του. Οι περαστικοί ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας έτρεξαν με αυτοθυσία να τους βοηθήσουν. Άνοιξαν με δυσκολία τις πόρτες του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν την γυναίκα αλλά και τον οδηγό ο οποίος όμως σύμφωνα με μαρτυρίες είχε χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ο ίδιος έκανε απέλπιδες προσπάθειες να σωθεί ο ίδιος και η γυναίκα και έσπασε το τζάμι. Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητερα του μεταφέρθηκε στο "Γεώργιος Γεννηματάς". Άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία θανάτου του άνδρα. Πληροφορίες την αποδίδουν σε πνιγμό.
Ώρες αγωνίας για πυροσβέστη
Πανικός και κινητοποίηση πριν από λίγο πάλι στο Μενίδι όπου ένας πυροσβέστης αγνοούνταν για αρκετή ώρα! Ο πυροσβέστης είχε κληθεί να βοηθήσει πολίτες την ώρα της έντονης κακοκαιρίας. Οι συνάδελφοί του περνώντας στιγμές αγωνίας δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν γιατί ο ασύρματός του είχε μπλοκάρει και ο πυροσβέστης είχε εγκλωβιστεί στην λάσπη! Πάλευε επί μια ώρα να ξεφύγει αλλά ήταν αδύνατο. Τελικά, τον εντόπισαν και τον απεγκλώβισαν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο πυροσβέστης είναι καλά στην υγεία του και ήδη πήρε εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του.
Σπίτι έπεσε στο Καματερό - Ποτάμι η Λεωφόρος Αθηνών 
Το πόσο ανοχύρωτη είναι η χώρα μας απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα φάνηκε σήμερα που από το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς. Τα προβλήματα πολλά σε όλη την χώρα, με την Αττική να είναι στο μάτι του κυκλώνα στην κυριολεξία και να καταγράφονται ακόμα και ανεμοστρόβιλοι!
Στο Καματερό, κατέρρευσε ακατοίκητο τριωροφο σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στο ρέμα της περιοχής. Το κτήριο, πάνω στο ρέμα της εσχατιάς είχε εκκενωθεί πέρυσι λόγω επικινδυνότητας από την Περιφέρεια. 
Τώρα λόγο του μεγέθους του κτηρίου μηχανήματα της Περιφέρειας δίνουν μάχη να απομακρυνθούν τα μπάζα ώστε να μην πλημμυρίσει η γύρω περιοχή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ
Παράλληλα, έως αυτή την ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχές βοήθειας, σε εγκλωβισμένους οδηγούς. Οι περισσότεροι απεγκλωβισμοί οδηγών ΙΧ έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων και στο Μενίδι. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελευσίνα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο επιβάτες από ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της νεροποντής.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης μας!
Μεγάλες ήταν η καταστροφές στο Μενίδι
Αναστατωμένοι οι κάτοικοι του Αμαρουσίου, όπου έπεσαν πολλά δέντρα με τον ανεμοστρόβιλο, προκαλώντας πολλές καταστροφές στους δρόμους και σε πολλά αυτοκίνητα.
ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου
ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου
ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου
ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου ΦΩΤΟ FACEBOOK: Σύλλογος Πολυδρόσου Αμαρουσίου
 
Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους ενώ σε ορισμένα σημεία, όπως στο Μαρούσι υπήρξε ακόμη και ανεμοστρόβιλος τον οποίο μάλιστα τον “έπιασε” ο φωτογραφικός φακός.
Πηγή φωτογραφιας - Facebook Πηγή φωτογραφιας - Facebook
Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις οδούς Δεκελείας και Αριστοτέλους το νερό ανέβηκε επικίνδυνα. Ήταν δεκάδες οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και λίγο μετά τις 10:00 στην οδό Μητροπόλεως στο Μενίδι. Για ακόμη μια φορά υπήρξαν προβλήματα στην οδό Χαμοστέρνας, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στη Φορμίωνος. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελευσίνα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο επιβάτες από ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της νεροποντής.
Χαρακτηριστική η εικόνα από το Χαλάνδρι, κοντά στο “Υγεία” όπου έπεσαν δένδρα και χρειάστηκε η επέμβαση της ΠυροσβεστικήςΧαρακτηριστική η εικόνα από το Χαλάνδρι, κοντά στο “Υγεία” όπου έπεσαν δένδρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ




http://network-sam.blogspot.gr/