πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Από το πρωί της Τετάρτης έρχεται ο χιονιάς! Πέφτει 10 με 12 βαθμούς η θερμοκρασία :

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Από το πρωί της Τετάρτης έρχεται ο χιονιάς! Πέφτει 10 με 12 βαθμούς η θερμοκρασία

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015


- Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (30.12.2015) ξεκινά η μεταβολή του καιρού
- Ο καιρός θα επιδεινωθεί αρχικά στα ορεινά Θράκης, Μακεδονίας και Θεσσαλίας
- Παγετός το πρωί της Πέμπτης, παραμονής της Πρωτοχρονιάς
- Χιονοπτώσεις και στην Αττική
- Διαβάστε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ

Εδώ και μέρες συζητάμε, γράφουμε, διαβάζουμε για την εισβολή του ψυχρού κύματος που μας έρχεται από τη Ρωσία και θα φέρει... χιόνια σε όλη τη χώρα. Τώρα, το έχουμε και με τη... βούλα της ΕΜΥ! Το μεσημέρι της Τρίτης (29.12.2015) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Ο καιρός στην Ελλάδα χαλάει από το πρωί της Τετάρτης, με τη θερμοκρασία να κάνει... βουτιά 10 με 12 βαθμούς και ο χειμώνας να μας έρχεται... απότομα την Πρωτοχρονιά, μετά από τα ανοιξιάτικα Χριστούγεννα! Την Παρασκευή, βέβαια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30-12-2015) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις τοπικές χιονοπτώσεις: 
Α. Αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς και του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Β. Την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυλάδων και της Κρήτης.
Γ. Την Παρασκευή (Πρωτοχρονιά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.
2. Την σημαντικά πτώση της θερμοκρασίας (10 -12 βαθμούς Κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
3. Τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 μποφόρ.
http://network-sam.blogspot.gr/