πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συμβόλαιο θανάτου μέσα από τον Κορυδαλλό – 3.000 ευρώ προκαταβολή πήραν οι δράστες :

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συμβόλαιο θανάτου μέσα από τον Κορυδαλλό – 3.000 ευρώ προκαταβολή πήραν οι δράστες

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017


Αν επιχειρούσε κάποιος να περιγράψει με μια φράση τι κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, θα αρκούσαν μόνο δυο λέξεις. Δυο λέξεις που λέμε στην καθομιλουμένη. «Πήγε χαμένος».
Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σήμερα από την αστυνομία για την δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, περιγράφουν ακριβώς αυτό. Μετά την σύλληψη του 32χρονου δραπέτη των φυλακών Κασσάνδρας ο οποίος είναι ένας απο τους δυο δολοφόνους και μετά την ομολογία του αποκαλύφθηκε η αλήθεια.
Ο 32χρονος, με το παρατσούκλι «ψηλός» και ο συνεργάτης του 30 ετών που διαφεύγει και μάλλον είναι ήδη στην Αλβανία πήραν εντολή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
«Εντολείς» τους, τρία άτομα. Οι ηθικοί αυτουργοί δηλαδή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τι ζητούσαν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται για την απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου έψαχναν στις φυλακές τον δικό τους εντολέα! Δηλαδή τον άνθρωπο που τους είχε αναθέσει συμβόλαιο θανάτου και για τον λόγο αυτό κρατείται και εκείνος.
Όμως, δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του αφού εκείνος νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των φυλακών και εκείνοι σε άλλη πτέρυγα.

Η γυναίκα που βρήκε τους δυο εκτελεστές

Έτσι, μέσω μιας μεσω μιας γυναίκας στρατολόγησαν τον «ψηλό» και τον «κοντό», δηλαδή τους δυο δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκείνη τους βρήκε και τους μετέφερε το μήνυμα. Δηλαδή, να πάνε στον άτυχο δικηγόρο ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση του ανθρώπου που έψαχναν και εμπλέκεται σε σκάνδαλο με μεγάλη εταρεία στο χώρο της ενέργειας. Η εντολή σύμφωνα με τον 32χρονο ήταν να τον εκφοβίσουν. Τους έδωσε και προκαταβολή 3.000 ευρώ.

Η συνάντηση με το θύμα τους

Οι δυο δολοφόνοι, ο 32χρονος και ο συνεργός του πήραν τηλέφωνο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωι της 12ης Οκτωβρίου και και έκλεισαν ραντεβού για το απόγευμα.  Στις 18:45 οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.
Όσο περνούσε η ώρα ο ένας από τους δράστες βγήκε από το γραφείο, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.
Η ώρα περνούσε και ξαφνικά και απροειδοποίητα έβγαλαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.
Τους πήραν όσα χρήματα είχαν επάνω τους και τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία.
Όταν έμειναν μόνοι με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο του μετέφεραν το εξής μήνυμα: Να ζητήσει από τον πελάτη του 5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Όταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε, τότε εκείνοι του ζήτησαν τα στοιχεία συγγενών του πελάτη τους λέγοντας «αφού δεν μας βοηθάς εσύ θα βρούμε την λύση αλλού».
Όταν ο δικηγόρος προσπάθησε να τους δώσει το κλητήριο θέσπισμα για την δίκη, κάτι πήγε στραβά. Όπως φέρεται να είπε ο 32χρονος, «φοβήθηκα ότι ίσως έχει κάποιο όπλο και τον πυροβόλησα. Εκείνος προσπάθησε να καλυφθεί και η σφαίρα τον βρήκε στο θώρακα».
Και οι δυο δράστες πέταξαν κατευθείαν τα κινητά τους και προσπάθησαν να φύγουν για την Αλβανία. Ο επονομαζόμενος και «κοντός» τα κατάφερε όπως όλα δείχνουν. Ο «ψηλός» προσπάθησε να βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς Ρομά στην Πάτρα.

Πλούσιο το παρελθόν και των δυο

  • Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.
  • Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια,
  • πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια,
  • 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
  • χειροβομβίδα,
  • 2 πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.
Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Μέσα στο διαμέρισμα, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία.
Από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του.


http://network-sam.blogspot.gr/