Η ανάκριση σταμάτησε πρόωρα γιατί ο κατηγορούμενος απαντούσε… «αεριζόμενος»

13 Νοεμβρίου, 2017


Πίστευε ότι θα γλύτωνε τις κατηγορίες και έκανε την ατμόσφαιρα τοξική

Κατηγορούμενοι σε ανακριτικά δωμάτια έχουν σκεφτεί πάρα πολλούς τρόπους για να εκνευρίσουν τους αστυνομικούς και να καταφέρουν να τους ξεφορτωθούν. Άλλες φορές πάλι είναι συγκαταβατικοί σε μία προσπάθεια να κερδίσουν την εύνοια των ανακριτών, επωφελούμενοι έναν καλό λόγο του οργάνου της τάξης.
Ανάκριση, ωστόσο, να σταματάει πρόωρα καθώς το δωμάτιο είχε μετατραπεί σε «θάλαμο αερίων», δεν είχαμε ξανασυναντήσει.
Ο 24χρονος από το Κάνσας, Σον Σάικς, είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία τους. Ο νεαρός πιάστηκε μετά από έλεγχο της αστυνομίας στο αυτοκίνητό του όπου και βρέθηκαν σακ βουαγιάζ με κλεμμένα όπλα και ναρκωτικά.
Όταν τον έβαλαν στο δωμάτιο της ανάκρισης, πριν από κάθε απάντηση που έπρεπε να δώσει στον αστυνομικό, ο Σάικς… «αεριζόταν». Μετά από τρεις ερωτήσεις ο αστυνομικός ενοχλημένος σταμάτησε τη διαδικασία αφενός γιατί ο κατηγορούμενος δεν έδειχνε διάθεση συνεργασίας και αφετέρου το δωμάτιο είχε αποκτήσει μία εξαιρετικά άσχημη οσμή, η οποία έκανε την κατάσταση αφόρητη.
Ο ντετέκτιβ που ανέλαβε την ανάκριση έγραψε στην αναφορά του: «Μόλις τον ρώτησα για τη διεύθυνσή του εκείνος έγειρε στην καρέκλα του και αερίστηκε δυνατά. Αυτό το έκανε και στις επόμενες δύο ερωτήσεις μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη και τελείωσα τη διαδικασία πρόωρα».
Οι κατηγορίες δεν απαγγέλθηκαν εν τέλει εκείνη τη μέρα αλλά μία επόμενη, στη διάρκεια της οποίας ο κατηγορούμενος και το... έντερό του ήταν πιο συνεργάσιμοι.


http://network-sam.blogspot.gr/