Αργολίδα: Τεράστια κύματα στην Ερμιόνη – Σκοτείνιασε ο ουρανός και οι άνεμοι έγιναν θυελλώδεις [pics]

29 Σεπτεμβρίου, 2018


Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» συνεχίζει την πορεία του και χτυπάει την Πελοπόννησο. Στην Ερμιόνη οι άνεμοι γίνονται όλο και πιο ισχυροί, με τη θάλασσα να βγαίνει στη στεριά.
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους – Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους – Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.
Στην Μεσσηνία, έχουν κλείσει, λόγω του έντονου κυματισμού, οι παραλιακοί δρόμοι στην Μεθώνη, στην Καρδαμύλη, στο Ακρογιάλι και στις Κιτριές, ενώ στην Καλαμάτα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μετά την πτώση δέντρων. Τέλος, στην Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο δρόμο που περνά από το σημείο.

Οι εικόνες από την Ερμιόνη στην Αργολίδα

Απαγορευτικό απόπλου

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που φέρνει μαζί το κυκλώνας «Ζορμπάς» και φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ, σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Πειραιά για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Κυκλάδες παρά μόνο μέχρι το Μαρμάρι.
Κανονικά εκτελούνται των δρομολόγια των συμβατικών πλοίων στον Αργοσαρωνικό και τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Αίγινα-Αγκίστρι. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο ενώ στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με ημερολογιακή εγγραφή και κατόπιν έγκρισης του πλοιάρχου.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

https://network-sam.blogspot.com/