πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Άλλα δύο κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη :

Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου - Άλλα δύο κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013


 - Είχε προηγηθεί άλλο ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου και πάλι στην ΑνατολικήΑττική
-
 Το νέο κρούσμα είναι πάλι στην Ανατολική Αττική και πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα
- Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταφέρεται στον άνθρωπο και τα ζώα μέσω των κουνουπιών
-
 Διαβάστε στο Iatropedia ποιά είναι τα συμπτώματα του ιού και πώς να προστατευθείτε

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ενημερώθηκε σήμερα, 19 Ιουλίου 2013, για την διάγνωση δύο ακόμη περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου:

- Το πρώτο αφορά σε ηλικιωμένο άνδρα, κάτοικο Θεσσαλονίκης με υποκείμενα νοσήματα και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου στη Β. Ελλάδα για τη περίοδο μετάδοσης 2013.

- Το δεύτερο αφορά σε νεαρή γυναίκα, κάτοικο Ανατολικής Αττικής με υποκείμενα νοσήματα, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταφέρεται από τα πτηνά και μεταδίδεται στον άνθρωπο και στα ζώα μέσω του νύγματος (τσιμπήματος) των κοινών κουνουπιών. 
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται συνήθως σε ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.ο 

Εξαιρετική σημασία έχουν σε αυτή τη φάση τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, τα οποία περιλαμβάνουν τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα, ειδικότερα σε δραστηριότητες κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, την εφαρμογή σητών, κουνουπιέρων κλπ, αλλά και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κλπ). Συστήνεται η αποφυγή του ποτίσματος των φυτών και του γρασιδιού κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, όταν τα κουνούπια είναι περισσότερο δραστήρια. 

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, έχει ενημερώσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με τη διάγνωση της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα. Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στην οποία και αναφέρονται αναλυτικές οδηγίες για την νόσο και τα μέτρα πρόληψης (www.keelpno.gr).
Ποια είναι τα τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου; Τι να προσέξετε;


Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε σήμερα θα ενημερωθείτε για το συγκεκριμένο ιό, θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα του και θα δείτε τι πρέπει να κάνετε άμεσα σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι υπάρχει κρούσμα από κουνούπι, του ιού του Δυτικού Νείλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ IATROPEDIA
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=222143&catid=3