05 Αυγούστου, 2013


BBC: Εύκολα και… φθηνά τα ταξί στην Ελλάδα!

"Παίρνοντας ταξί σε Ελλάδα και Ιαπωνία". Τις  συνθήκες και το κόστος των διαδρομών με ταξί σε Αθήνα και Τόκιο συνέκρινε το BBC με παράλληλο ρεπορτάζ του.
Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Ελλάδα, Mark Lowen, εμφανίστηκε ευχαριστημένος, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του στο Τόκιο.
Ο ίδιος αναφέρει πως κατάφερε να βρει ταξί εύκολα και γρήγορα μέσω κινητού τηλεφώνου για να μπορέσει να πάει στην παραλία. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, το κόμιστρο ήταν αρκετά φθηνό. 13 ευρώ με απόδειξη, όπως επισημαίνει, για απόσταση 10 χιλιομέτρων.
Συνομιλώντας με τον οδηγό ταξί, άκουσε και τα παράπονά του. Στην Ελλάδα η πελατεία των ταξί έχει μειωθεί λόγω της κρίσης κατά 50%, ενώ ο μέσος όρος αναμονής για την παραλαβή πελάτη ακόμη και στο αεροδρόμιο, αγγίζει τις 6 ώρες.
Την ίδια ώρα, ο συνάδερφος του Lowen στην Ιαπωνία, μπορεί μεν να εντυπωσιάστηκε από τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά απογοητεύτηκε από τις τιμές. Πως κυμαίνονται εκεί; 40 ευρώ για παρόμοια απόσταση 10 χιλιομέτρων.
Εκείνος υπογραμμίζει πάντως ότι οι πόρτες των ταξί στο Τόκιο ανοίγουν αυτόματα ενώ όλα τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με οδηγό πλοήγησης. Οι "τσουχτερές" τιμές όμως, τον απογοήτευσαν οικτρά.
Πηγή: BBC