πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Πανικό στα κόμματα προκαλεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα! :

Πανικό στα κόμματα προκαλεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα!

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013


Η υποψηφιότητα Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων δια στόματος γενικού γραμματέα Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ήρθε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και εβδομάδες στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους.

Η είδηση προκαλεί ήδη αναστάτωση στα κόμματα του δημοκρατικού-συνταγματικού τόξου, καθώς οι δημοσκοπήσεις, επίσημες και παρασκηνιακές, δίνουν υψηλά ποσοστά στο κόμμα της Χ.Α. της τάξης του 15% και πλέον, στις γειτονιές της Αθήνας ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα 9 μήνες πριν από τις δημοτικές και περιφεριακές εκλογές να ανοίγει ο φάκελος των υποψηφιότητων σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Να σημειωθεί ότι οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαϊου. Η δεύτερη μάλιστα Κυριακή συμπίπτει με τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες και τις εκτιμήσεις στελεχών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα Κασιδιάρη

- ενεργοποιεί ενδεχομένως το σενάριο περί κοινής υποψηφιότητας στο πλαίσιο άλλωστε και της συνεργασίας των δύο κομμάτων σε κυβερνητικό επίπεδο, με τον Γιάννη Σγουρό, νυν περιφερειάρχη Αττικής να φλερτάρει με μια τέτοια ιδέα

- ανεβάζει τις πιθανότητες υποψηφιότητας του Μάκη Βορίδη εκ μέρους της ΝΔ, αν και ο ίδιος κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του καθώς αντιμετωπίζει με σκεπτισκιμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ώρα που χτίζει ηγετικό προφίλ στο κεντρο-δεξιό χώρο

- φέρνει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ καθώς πρέπει να αποφασίσει αν θα κινηθεί κεντροδεξιά σε συνεργασία δηλαδή με τη ΝΔ ή κεντροαριστερά σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ στηρίζοντας ενδεχόμενως εκ νέου τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ή θα κατέβει αυτόνομα 

Πάντως οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται σταδιακά να επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και τα σενάρια "πιέζοντας" παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει μεθοδεύμενη σύγκρουση των "άκρων" που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. 

Πάντως πιθανολογείται ότι αν δέν έχουν γίνει εθνικές εκλογές στο ενδιάμεσο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβουν αυτόνομα προκειμένου να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στους μεγάλους δήμους και κυρίως στις περιφέρειες, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΚΚΕ σε ρόλο "μπαλαντέρ" κόντρα τελικά όλοι στο φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ. 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=234802&catid=9