Γέμισαν τα ιατρεία από φαντάρους καθώς το ΓΕΣ σταμάτησε να δίνει ακόμη και αθλητικά παπούτσια!

22 Σεπτεμβρίου, 2013

Οι τελευταίες καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ φέρνουν στο προσκήνιο μια ακόμη πτυχή των συνεπειών από τις ακραίες περικοπές στην ένδυση και υπόδυση των...νεοσύλλεκτων στρατιωτών.

Τόσο οι αγανακτισμένοι γονείς, όσο και οι εξοργισμένοι συνάδελφοι αναφέρουν ότι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων οι διοικήσεις των μονάδων σταμάτησαν να δίνουν ακόμη και τα απαραίτητα αθλητικά παπούτσια, με αποτέλεσμα να διατάζονται να κάνουν γυμναστική με αρβύλες. 

Έτσι λοιπόν τα ιατρεία των μονάδων γέμισαν από στρατιώτες με πληγές στα πόδια!

Μετράμε λοιπόν: ο Στρατός σταμάτησε να δίνει αθλητικά παπούστια, σαγιονάρες, ενώ απαίτησε από τους φαντάρους που απολύονται να επιστρέψουν τα μπουφάν, τα πουλόβερ και τις πετσέτες ώστε να καλύψει τις ανάγκες των νέων στρατιωτών, που θα καταταγούν φθινόπωρο και χειμώνα!

Μανάδες στρατιωτών, με καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποσαφηνίζουν ότι οι φαντάροι συγκεκριμένων Σειρών Κατάταξης υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν τέσσερα συγκεκριμένα είδη: ΤΖΑΚΕΤ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ-ΠΕΤΣΕΤΕΣ(3)-ΠΟΥΛΟΒΕΡ! Από αυτές τις επιστροφές καλύφθηκαν οι ανάγκες των νέων σειρών κατάταξης.Ταμεταχειρισμένα είδη –όπως δεν ομολογείται από τα άρθρα που λιβανίζουν την πολιτική ηγεσία τους ΥΕΘΑ- δίνουν λύση και έτσι χτίζεται το πολιτικό προφίλ, συγκαλύπτοντας τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τις απίθανες ελλείψεις!

Όμως εμμένουν να μη δίνουν στους συναδέλφους σαγιονάρες και να τους υποχρεώνουν να τις αγοράζουμε από τα ΚΨΜ, βγάζοντας κέρδος με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς παροχή απόδειξης. 

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζεται κοινωνικά ανάλγητη, συνεπής στην εφαρμογή της σκληρής ταξικής πολιτικής. Την ίδια περίοδο που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μας αρνείται εισιτήρια-αρβύλες-σαγιονάρες-πουλόβερ-τζάκετ κλπ. ανακοινώνει τα μεγαλοϊδεατικά του σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, που απαιτούν κλιμάκωση των εξοπλισμών. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για σύγχρονα όπλα ετοιμάζονται να αποδεχτούν τις προσφορές των μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση-εκπαίδευση-πυρομαχικά. Για αυτό επομένως ξεπουλούν την Κρατική μετοχοποιημένη Πολεμική Βιομηχανία, ώστε τα νέα χρυσοφόρα συμβόλαια να δοθούν στους ιδιώτες! 

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τη διεξαγωγή της τεραστίων εξόδων Πανελλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ» που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά μετά από (5) χρόνια, καθώς για οικονομικούς λόγους δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα βλέπεις, μπορεί να γίνονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, να κλείνουν δεκάδες σχολεία-νοσοκομεία-πανεπιστήμια και η ανεργία να ξεπαρνά στους νεόυς το 60%, αλλά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απτόητη πετά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Πολεμικές Ασκήσεις. 

Εμείς απαιτούμε όλο το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης να το αναλάβει το κράτος. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια οικονομικά αιτήματα των φαντάρων. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, αλλά να απαντηθούν άμεσα οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες. 

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά στην Αναφορά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. 

Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης στον στρατό δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων και δημοσιοποιώντας κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Να βάλουμε φραγμό στον εθνικισμό και το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την πολεμοκαπηλεία, στο φασισμό και τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com