Στρατιωτική παρέλαση με συνθήματα - Κυνηγητό της αστυνομίας με τους διαδηλωτές - Κάγκελα παντού γύρω από την εξέδρα των επισήμων

28 Οκτωβρίου, 2013


- Ένταση κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη
- Απουσιάζει ο Ε.Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ.
- Εκτός από τον Κάρολο Παπούλια, στην εξέδρα των επισήμων οι κύριοι Τζιτζικώστας και Μπουτάρης
- Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στέκεται μαζί με τον κόσμο, μακριά από την εξέδρα
- Η αστυνομία μπλόκαρε τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα - Δείτε το βίντεο
- Πέταξαν τα πολεμικά αεροσκάφη αλλά δεν ήταν ορατά λόγω της πυκνής ομίχλης
ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές ανέβηκαν πάνω στην πεζογέφυρα, δίπλα από το "Μακεδονία Παλλάς"  προκαλώντας πονοκέφαλο στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ανήσυχες για να μην υπάρξουν προβλήματα τώρα που περνούν τα μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού.

"ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς" και "Φάσιστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες" είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές την ώρα που παρελαύνουν μπροστά τους τα στρατιωτικά τμήματα.



Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.






Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι αυτής απαγορεύεται η παρουσία κόσμου ενώ η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γίνεται μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο. 

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γίνεται η παρέλαση. 
ΦΩΤΟ από thesstoday.gr
ΦΩΤΟ από thesstoday.gr

 

Αστυνομικοί μπλόκαραν τους διαδηλωτές
Λίγο πριν από την Πλατεία Ηλεκτρικής πολύ κοντά στο χώρο της παρέλασης βρίσκονται οι διαδηλωτές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
ΦΩΤΟ από thesstoday.gr
ΦΩΤΟ από thesstoday.gr

Εκεί, οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν φραγμό εμποδίζοντάς τους να προσεγγίσουν περισσότερο. Ωστόσο, αναστάτωση δημιουργήθηκε όταν κινήθηκαν από το Λευκό Πύργο, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρχικά, καθώς αναμείχθηκαν με τον κόσμο, προκαλώντας έναν μικρό πανικό στις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Για την ώρα όλα κυλούν ήρεμα. Ο κόσμος που παρακολουθεί την παρέλαση από κοντά ξεσπάει σε χειροκροτήματα, χωρίς να αποδοκιμάζει. Οι περισσότεροι δείχνουν να ασχολούνται μόνο με τα τμήματα που παρελαύνουν. Όλα αυτά στον απόηχο των δηλώσεων Τζιτζικώστα, που λίγο έλειψε να ''τινάξουν στον αέρα'' τις εκδηλώσεις...

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε: «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Και συνέχισε: «Δεν θεωρώ ότι ενας περιφερειάρχης απενεχοποιεί τη Χρυση Αυγή αν κληθεί στην εξέδρα. Οφείλω ως περιφερειάρχης να καλεσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα κάρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη».
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=247755&catid=6