Ευρωεκλογές 2014: Κακός χαμός με τα σποτ του Ποταμιού - Καταλογίζουν σεξισμό στον Σταύρο Θεοδωράκη

20 Μαΐου, 2014


- Αντιδράσεις προκάλεσαν προεκλογικά σποτ για τις ευρωεκλογές υπέρ της ψήφου στο κόμμα "Το Ποτάμι"
- Τα "κατέβασαν" από το site του κόμματος το μεσημέρι
- Παπαδημούλης: Είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Να αποσυρθούν αμέσως
- Σεξιστικά τα βίντεο θεωρούν και δυο υποψήφιοι του Ποταμιού η Β. Κιντή και ο Π. Βαλλιάνος
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του Ποταμιού, όσο και από κόμματα και οργανώσεις προκάλεσαν τα δυο διαφημιστικά σποτ του κόμματος.
Σε αυτά, εμφανίζεται μία νεαρή κοπέλα να λέει ότι είναι η πρώτη της φορά (που θα ψηφίσει) και μια μεγαλύτερη να δηλώνει ότι δεν είναι η πρώτη της φορά αλλά έχει πολύ καιρό να το κάνει (να ψηφίσει) και καταλήγουν ότι θα ψηφίσουν το Ποτάμι.

Τα σποτ είχαν "ανέβει" και στην ιστοσελίδα του κόμματος αλλά λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι και αφού είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα.

Σε σχόλιό του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο "για πρώτη φορά", είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες. Ο Στ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως.»

Επίσης, οι Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν "προσβλητικό και χυδαίο το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται να μιλούν για την πολιτική μόνο μέσα από σεξουαλικές αναφορές [..] Αν ο κύριος Θεοδωράκης κομίζει μαζί του εκτός από την σχέση του με το βαθύ κράτος του Μπόμπολα και την ηθική και αισθητική του Μπερλουσκονισμού, ας έχει υπόψη του ότι θα βρει μπροστά του όχι μόνο εμάς αλλά κυρίως τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτής της χώρας".

Τα σποτάκια 




Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού σημειώνει και τονίζει ότι "Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της".

Εξάλλου, δημοσιεύματα φέρουν τους υποψήφιους με «Το Ποτάμι», Π. Βαλλιάνο, και Β. Κιντή να διαφωνούν με την ανάρτηση και να χαρακτηρίζουν σεξιστικά τα βίντεο.

Κύκλοι προσκείμενοι στο "Ποτάμι" ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δημιουργήθηκαν από την ομάδα των social media του κόμματος, ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο καθώς, και ότι κάποιος θα πρέπει να τα δει συνολικά.