πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Ποιοι θα πληρώσουν αναδρομικά χαράτσια και πότε λήγει η προθεσμία; :

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Ποιοι θα πληρώσουν αναδρομικά χαράτσια και πότε λήγει η προθεσμία;

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Αναδρομικά, θα κληθούν πληρώσουν το χαράτσι, μέχρι το τέλος Απριλίου, οι ιδιοκτήτες...
ακινήτων που δεν πλήρωσαν κάποια δόση ή το σύνολο του χαρατσιού το 2013.

Στην ουσία αυτό αγορά τους ιδιοκτήτες που το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσουν δεν είχε βεβαιωθεί, είτε είχε βεβαιωθεί σε λανθασμένο όνομα, είτε οι φορολογούμενοι δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα κάποια δόση του χαρατσιού να μεταφερθεί στην εφορία.

Το αναδρομικό χαράτσι αφορά περισσότερα από ένα εκατομμύριο ακίνητα και οι ιδιοκτήτες τους πρόκειται σύντομα να λάβουν σχετική ειδοποίηση μέσω email από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το ποσό που τους έχει βεβαιωθεί θα μπορούν να το πληροφορηθούν μέσω του taxisnet στην υπηρεσία «Στοιχεία οφειλών» όπου θα του δίνονται και πληροφορίες για τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο που του βεβαιώθηκε στο χαράτσι.
Από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος, τα κρατικά ταμεία θα εισπράξουν 350 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσι για το 2013 είναι:

-Όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα τα οποία έχουν μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. ενοικιαστή) που δεν πλήρωσε κάποια δόση ή το σύνολο του χαρατσιού για το 2013. Στις περιπτώσεις αυτές το χαράτσι μεταφέρθηκε στην εφορία και βεβαιώθηκε στο όνομα του ενοικιαστή ή του ιδιοκτήτη εφόσον η εφορία είχε στοιχεία που να οδηγούσαν στον πραγματικό ιδιοκτήτη. Σε πολλές περιπτώσεις ο ενοικιαστής πήγε στην εφορία και υπέβαλε δικαιολογητικά με τα οποία υποδείκνυε τον πραγματικό ιδιοκτήτη.

-Όσοι ιδιοκτήτες άφησαν απλήρωτη κάποια δόση του ΕΕΤΑ το οποίο εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος έως και το τέλος Ιουνίου του 2014

-Όσοι διέκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος πριν πληρωθούν όλες οι δόσεις του ΕΕΤΑ.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/03/blog-post_4399.html