ΕΦΕΤ: Προσοχή! Μην αγοράσετε τα προϊόντα που υποστηρίζουν ότι δηλητηρίασαν αναρχικοί!

19 Δεκεμβρίου, 2017

Αναστάτωση προκάλεσε στους καταναλωτές η προκήρυξη που ανέβασε στο διαδίκτυο συνοδευόμενη από φωτογραφίες η ομάδα «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές». Η συγκεκριμένη ομάδα υποστηρίζει ότι έχει δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Και προσθέτει: «Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017 :
  • Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
  • Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
  • Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.
  • Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος
Επίσης, καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.
Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον Ε.Φ.Ε.Τ., συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Τι έλεγε η προκήρυξη

Τρόμο στους καταναλωτές προκαλεί η ανακοίνωση αναρχικής ομάδας πως έχει δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ επώνυμα προϊόντα. Και πως θα τα επανατοποθετήσει σε ράφια σούπερ μάρκετ από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου! Έρευνα για τις απειλές αυτές έχει ξεκινήσει ήδη η αντιτρομοκρατική.
Η προκήρυξη ανέβηκε στο indymedia, έχει τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3″ και υπογράφεται από την ομάδα » Μαυροπράσινοι Εμπρηστές».
Οι αναρχικοί υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό επέλεξαν να κάνουν σαμποτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διαμαρτύρονται (!) γιατί… χιλιάδες κόσμου θα αφήσει τον «καναπέ του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι». Και αυτό θα έχει ως θύματα εκατομμύρια «ζωντανά πλάσματα» που «είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».

Οι φωτογραφίες

Η αναρχική ομάδα δίνει και 11 φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει πάντα, που δείχνει πως δηλητηριάστηκαν με υδροχλωρικό οξύ. Τα οποία θα επανατοποθετηθούν, όπως λένε, σε ράφια σούπερ μάρκετ, σε διαφορετικές αλυσίδες, από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου! Και αυτό θα γίνει σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Τα προϊόντα που δηλητηριάστηκαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτροπαριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα.

Η προηγούμενη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιεξουσιαστές κάνουν κάτι τέτοιο. Και πέρυσι, την ίδια περίοδο, είχαν ανακοινώσει πως είχαν μολύνει με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ προϊόνταν ευρείας καταλάνωσης. Και τότε είχαν απειλήσει πως θα τα ξαναέβαζαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Τον Δεκέμβριο του 2016, το σχέδιό τους ονομαζόταν «Πράσινη Νέμεσις ΙΙ«. Και ήταν συνέχεια του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» από τα Χριστούγεννα του 2013. Τότε, όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, είχαν μολύνει με 100 ml υδροχλωρικού οξέως κουτάκια αναψυκτικών.

Η «προκήρυξη»

Αυτές τις μέρες των χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτέρα περιτυλίγματα. Όλο αυτο το πανυγήρι εχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα οπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους. Αναγνωρίζουμε πως αυτό γίνεται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, απλώς τις συγκεκριμένες ημέρες το φαινόμενο αυτό είναι σε ύφεση.
Γιαυτό το λόγο επιλέξαμε να κάνουμε σαμποτάζ στα παρακάτω προιόντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πρακτικούς λόγους παραθέτουμε ένα δείγμα οπτικού υλικού από τα προιόντα που δηλητηριάσαμε με υδροχλωρικό οξύ, βήμα προς βήμα. Θα ξεκινήσουμε να τα επανατοποθετούμε στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη. Τα προιόντα που δηλητηριάστηκαν είναι Coca Cola και Coca Cola light ενάμιση λίτρο, παριζάκι Υφαντής 500 και 350 γραμμάρια και το πλήρες γάλα της Δέλτα.
Για καθε προιόν δείχνουμε ακριβώς πως βάλαμε το υδροχλωρικό οξύ και το τελικό αποτέλεσμα όταν αυτό είναι ετοιμο να επανατοποτετηθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Μαυροπράσινοι Εμπρηστές
http://network-sam.blogspot.gr/