Γυαλιά καρφιά με τον πυροσβεστήρα μέσα στο δικαστήριο

04 Νοεμβρίου, 2013

Η φτώχεια και οι κακές συνθήκες εργασίας έχουν φέρει κάποιους ανθρώπους στα όρια τους. Η απελπισία και η ανέχεια οδηγούν κάποιους σε ακραίες...

συμπεριφορές ακόμα και μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Μία τέτοια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου όπου μία Ηρακλειώτισσα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχε εργατική διαφορά με πρώην εργοδότη της. Η γυναίκα ωστόσο φαίνεται ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα - αλλά ούτε και την ψυχραιμία - να ορίσει δικηγόρο ενώ δεν είχε τα χρήματα να κάνει και τη σχετική επίδοση στον αντίδικο. Έτσι στο δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε μόνη της και νοιώθοντας εκτεθειμένη και απροστάτευτη απέναντι στον εργοδότη άρχισε να ουρλιάζει !

Η γυναίκα εκτός ελέγχου άρχισε να φωνάζει στο διάδρομο του Ειρηνοδικείου έτσι ώστε να μην μπορεί να την προσεγγίσει και να την ηρεμήσει κανείς και να την εξηγήσει ότι υπήρχε λύση στο πρόβλημα της. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δραματική όταν η εξαγριωμένη και σε εξαιρετικά κακή ψυχολογική κατάσταση γυναίκα, άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και άρχισε με αυτόν να χτυπά την πόρτα της δικαστικής αίθουσας. Στη θέα της γυναίκας με τον πυροσβεστήρα στα χέρια μέσα στο Ειρηνοδικείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ...οι αίθουσες εκκενώθηκαν και όλοι φοβήθηκαν για τη σωματική ακεραιότητα της ίδιας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το σημείο, από το χώρο απομακρύνθηκε και η δικαστής ενώ αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβουν τη γυναίκα που βρισκόταν σε κρίση και να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες μια και υπήρχε κίνδυνος ακόμα και για την ίδια της τη ζωή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν χρήματα για δικηγόρο, υπάρχει ο τρόπος να τους δοθεί υπεράσπιση ωστόσο φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά. Την ίδια στιγμή οι πολίτες πνιγμένοι στο άγχος και στα χρέη δεν έχουν πλέον την ψυχραιμία να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις και οι ακραίες συμπεριφορές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ωστόσο τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή όταν απειλείται όχι μόνο η δική τους ζωή αλλά και των γύρω τους.

prismanews.gr