πρόγνωση καιρού από το weather.gr NETWORK: Άλλοι 118 Έλληνες του Norman Altantic σώοι στο Μπρίντεζι – Δίχως τέλος το αλαλούμ με τους αγνοούμενους – Φόβοι πως μεταξύ τους είναι 32 Έλληνες :

Άλλοι 118 Έλληνες του Norman Altantic σώοι στο Μπρίντεζι – Δίχως τέλος το αλαλούμ με τους αγνοούμενους – Φόβοι πως μεταξύ τους είναι 32 Έλληνες

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014


- 130 επιβάτες του Norman Atlantic αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Μπρίντεζι - Έφτασαν εκεί με το πολεμικό San Giorgio
- Ανάμεσά τους 118 Έλληνες που βρίσκονταν στο φλεγόμενο πλοίο 
- Οι 105 θα γυρίσουν με αεροπλάνο της Aegean όταν βελτιωθεί ο καιρός!
- Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως ανάμεσα στους συλληφθέντες για την τραγωδία είναι και δυο Έλληνες του πληρώματος
- Στον Τάραντα το πλοίο Abi Janette που μεταφέρει 39 διασωθέντες, 21 Έλληνες
- Η ΑΝΕΚ υποστηρίζει τώρα ότι στη λίστα επιβατών βρίσκονταν 474 άτομα
- Επιμένουν οι Ιταλοί ότι δεν ξέρουν τίποτα για την τύχη 179 ανθρώπων
- Συγκλονιστικό video του Λιμενικού από τη διάσωση επιβατών 

Συγγενείς που περίμεναν με δάκρυα στα μάτια, με την αγωνία να του κατατρώει. Διασωθέντες ταλαιπωρημένοι, τυλιγμένοι με τις ειδικές ισοθερμικές κουβέρτες να αναζητούν οικεία πρόσωπα.

Η κούραση, η αγωνία και ο φόβος «ζωγραφισμένα» συναισθήματα στο πρόσωπό τους καθώς τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι του Μπρίντεζι με το πολεμικό πλοίο San Giorgio, ένα από τα πολλά που έσπευσαν στο σημείο όπου βρισκόταν το Norman Atlantic την Κυριακή όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ.
130 διασωθέντες έφτασαν στο ιταλικό λιμάνι, ανάμεσά τους 118 Έλληνες. Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πρεσβεία, οι Έλληνες επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακή μονάδα, έξω από το Μπρίντιζι. 

Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η αεροπορική εταιρεία Aegean θα μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες. Μόνο που θα πρέπει να περιμένουν να "κοπάσει" ο καιρός! 
Στον Τάραντα της Ιταλίας αναμένεται να δέσει στο πλοίο Abi Janette, που μεταφέρει 39 διασωθέντες, εκ των οποίων οι 21 είναι Έλληνες. 


Για κάποιους το μαρτύριο έχει τελειώσει. Για τις οικογένειες άλλων επιβατών συνεχίζεται, με τις ιταλικές αρχές να συνεχίσουν να παίζουν με τον πόνο και την αγωνία τους. 

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 236 Έλληνες επιβάτες από τους συνολικά 268 που ήταν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο μοιραίο πλοίο. Ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την τύχη πολλών από τους επιβάτες του πλοίου, ανάμεσά τους και 32 Ελλήνων.Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις δηλώσεις του εισαγγελέα του Μπάρι, επιμένουν ότι οι ιταλικές αρχές δεν γνωρίζουν τίποτα για την τύχη 179 ανθρώπων. Δεν ξέρουν αν ήταν στις λίστες, αν έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στο κουφάρι του πλοίου, αν ήταν παράνομοι μετανάστες. 

Η διασταύρωση με τις λίστες των επιβατών που επέβαιναν στο Norman Atlantic, που παραμένει στο ίδιο σημείο κοντά στις αλβανικές ακτές, θα συνεχιστεί και σήμερα μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών Αρχών. 

Τώρα, η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ με νεότερη ενημέρωση που έστειλε στο Λιμενικό υποστηρίζει ότι η λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου του πλοίου Norman Atlantic, το οποίο έκανε το δρομολόγιο Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα στις 27/12/2014 περιλαμβάνει 474 άτομα.

Για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Norman Atlantic σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον γραμμές ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 2131371042 και 2131371036.

Όσον αφορά στο Normal Atlantic παραμένει στο ίδιο σημείο με χθες, κοντά στις ακτές της Αυλώνας. Σήμερα, με εντολή εισαγγελέα δυο ρυμουλκά θα το οδηγήσουν στο Μπρίντιζι.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ναυτική τραγωδία είναι και Έλληνες μέλη του πληρώματος. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, Reuters

http://www.newsit.gr/kosmos/118-ellhnes-tou-norman-atlantic-swoi-brintezi-3112