Τέλος η πίσω πόρτα για τα λεωφορεία - Ξεκίνησε πιλοτικά το μέτρο κατά της λαθρεπιβίβασης

01 Ιουλίου, 2013




Απο σήμερα, 1η Ιουλίου όσοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία από τα 51 δρομολόγια του ΟΑΣΑ που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα κατά τηςλαθρεπιβίβασης, θα επιβιβάζονται μόνο από την μπροστινή πόρτα δείχνοντας στον οδηγό το εισιτήριό τους ή την κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Τι λένε στο Newsit οιεπιβάτες.

Τέλος στους τζαμπατζήδες επιχειρεί να βάλει ο ΟΑΣΑ. Στοχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής η οποία κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.


Το μέτρο της υποχρεωτικής επιβίβασης των επιβατών από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων, με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό ξεκίνησε αρχικά σε επιλεγμένες γραμμές, ώστε στη συνέχεια να γενικευθεί προοδευτικά και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου.





Οι επιβάτες ωστόσο εμφανίζονται αρνητικοί στο νέο μέτρο και λένε οτι κυρίως στις ώρες αιχμής οι καθυστερησεις θα είναι μεγάλες. 

 


 
Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται στις εξής γραμμμές:









Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω internet στη διεύθυνση : http://www.oasa.gr.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ