Στα κάγκελα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το 25ευρω- Την ίδια ώρα ανασφάλιστος καρκινοπαθής πέθανε γιατί δεν τον δέχονταν νοσοκομεία

03 Ιανουαρίου, 2014


- Σε σύσκεψη μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου θα αναζητηθεί πιθανότατα η λύση
- "Φέρτε μου τα ισοδυναμα για το 25ευρω κι εγώ το αποσύρω", λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
- "Έχουμε δώσει τα ισοδύναμα στον κ. Γεωργιάδη. Χρησιμοποιεί μια φθηνή δικαιολογία ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012", απαντά ο γραμματέας Επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης
- Συγκλονίζει η καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για τον θάνατο του ανασφάλιστου καρκινοπαθή

Δεν λέει να κοπάσει η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Αδωνι Γεωργιάδη για το θέμα του 25ευρου, γεγονός που προκαλεί δυσφορία τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο κόσμος πάντως αντιδρά και μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή έρχεται δυστυχώς να προστεθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου γιατί ήταν ανασφάλιστος και δεν τον δέχονταν τα νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλεται από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής, πέθανε αναζητώντας νοσοκομείο για να τον δεχτεί, κάτι που δεν συνέβη.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου, είχαν σημάνει συναγερμό για 10 ανασφάλιστα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος.Στην ανακοίνωση τους αναφέρεται ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση των ατόμων αυτών. Ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Το Κοινωνικό Ιατρείο καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν, να καλέσουν μαζικά στα παρακάτω τηλέφωνα και να στείλουν μαζικά e-mail στις διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί άμεσα μια λύση για τους ανασφάλιστους ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Και η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Αδωνι καλά κρατεί



Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται αμετακίνητος για το θέμα λέγοντας ότι δε σκοπεύει να αποσύρει το χαράτσι των 25 ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας που έχει πάρει το πράσινο φως του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την εφαρμογή του μέτρου, δεν προτίθεται να κάνει πίσω όπως αναφέρουν πληροφορίες τουiatropedia.gr.

Ο κ.Γεωργιάδης επιχειρηματολογεί μάλιστα λέγοντας ότι το χαράτσι έχει ψηφιστεί στη Βουλή και από το ΠΑΣΟΚ. 

Σε αυτό απαντά το ΠΑΣΟΚ μέσω του γραμματέα Επικοινωνίας, Δημήτρη Καρύδη. 

«Έχουμε δώσει τα ισοδύναμα στον κ. Γεωργιάδη. Χρησιμοποιεί μια φθηνή δικαιολογία ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012. Θα σας πω ότι το ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο έχει θέσει το θέμα αυτό και τότε, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι εξετάζει την απόσυρση του μέτρου ή ότι θα δει τα ζητήματα των εισοδηματικών κριτηρίων, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η πλειοψηφία των πολιτών. Αυτή η απόφαση, έτσι όπως βγήκε προχθές, είναι αυθαίρετη, διότι δεν υπήρξε συζήτηση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Καρύδης.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για διγλωσίας και πρόσθεσε: «'Αλλα λέει στον έναν και άλλα στον άλλον…Το θέμα αυτό έχει τεθεί ψηλά. Πιστεύω ότι θα πάει στο επίπεδο των δύο πολιτικών αρχηγών, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά, αλλά με το που θα ανοίξει η Βουλή, εμείς θα αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία».
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=261241&catid=9